Loading
EN / GR
EN / GR
ΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Φεστιβάλ
21.05.2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 

Από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και το Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και το Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία το 2ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους, από το Σάββατο 18 Μαΐου έως και την Τρίτη 21 Μαΐου, στο Ολύμπιον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η όλη προετοιμασία έγινε από την τριμελή επιτροπή του Παραρτήματος, με επικεφαλής τον Στέργιο Μήτα και τους Έφη ΖιώγαΖάχο Σαμολαδά.

Προβλήθηκαν 60 ξεχωριστές ταινίες παραγωγής των τελευταίων 2 ετών, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα προβολών : Ντοκιμαντέρ, Animation, Πειραματικές, Μυθοπλαστικές, χωρισμένες σε θεματικές αφιερωμένες στη Γυναίκα, στις Αναζητήσεις, στη Ψυχή, στη Κοινωνία.

Η τετραήμερη εκδήλωση συμπληρώθηκε με ειδικό αφιέρωμα στους σκηνοθέτες της Θεσσαλονίκης και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους θεατές, παρουσία των δημιουργών. Οι δημιουργοί συμμετείχαν σε περίπου 10 συζητήσεις με το κοινό, μετά τις προβολές των ταινιών τους.

Καλεσμένος του Πανοράματος ήταν ο διακεκριμένος συνθέτης Kostas Christides που έκανε μια ιδιαίτερη, αναλυτική παρουσίαση για την μουσική στον Κινηματογράφο.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Σ. παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χάρης Παπαδόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Βίκυ Πεζίρη. Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκε στον διαρκή πολιτιστικό ρόλο του Σωματείου και υποσχέθηκε πως εκτός από το επόμενο 3ο Πανόραμα, θα υπάρξουν και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις στη βόρεια Ελλάδα, με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών λειτουργίας της Ε.Ε.Σ.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικό βήμα προβολής στους νέους Έλληνες δημιουργούς, με ένα πρόγραμμα ενδεικτικό των προβληματισμών και των θεματικών που αφορούν τους σκηνοθέτες του Σήμερα και του Αύριο.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της Εκδήλωσης : Film Office Περιφέρειας Κεντρικής ΜακεδονίαςΦεστιβάλ Κινηματογράφου ΘεσσαλονίκηςΕΡΤ3, FM100 και TV100, που αποδέχτηκαν το αίτημα μας και συνέβαλαν ουσιαστικά στην υλοποίηση του 2ου ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ. Η εκδήλωση του Πανοράματος όπως και όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ε.Ε.Σ., γίνονται με την χορηγική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

 

2ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

@ees
Designed & developed by MENTOR